Bilimsel Etkinlikler - Bilimsel Çalışmalar

Kongre Yeri : ANTALYA

Kongre Tarihleri: 9-11 Kasım 2007

Beden Eğitimi ve Sporda Sosyal Alanlar Kongresi

10-11 Ekim 2003 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen kongrenin programı pdf olarak görülebilir.

VI. Beslenme ve Diyetetik Kongresi

VI. Beslenme ve Diyetetik Kongresi 2-6 Nisan 2008 tarihleri arasında Lara, Antalya'da yapılacaktır.

2. Spor ve Bilişim Kongresi

14-16 Kasım 2007 Ankara Shereton Hotel & Convention Center

Günümüzde sporun gelişmesi ve izlenebilirliğinin arttırılmasının spor ve bilişim teknolojilerinin kullanımının sağlanmasından geçtiği bilinmekle birlikte ülkemizde bu teknolojilerin kullanımı ve kullanımının yaygınlaştırılması ile ilgili yeterli bir çaba gösterilmemekte, hatta birçok spor alanında ise hiç kullanılmamaktadır. Medya ve spor ilişkisi aynı zamanda bir teknoloji ve seyirci buluşmasıdır. Günümüz ölçütlerinde sporun izlenebilirliğinde en önemli ölçütü medya olmuştur. İzlenemeyen sporların olimpiyatlardan çıkarıldığı bilinen bir gerçektir. Medya bunu teknoloji aracılığı ile ve özellikle de bilişim teknolojileri aracılığı ile gerçekleştirmektedir.

Bu sene ikincisini düzenlenecek "Spor ve Bilişim" etkinliği bu eksikliğin farkındalığını yaratmak üzere konunun tüm taraflarını bir araya getirecek bir etkinlik olacaktır. Bu kongrenin en önemli amacı spor ve bilişim birlikteliğine dikkati çekmek ise de ülkemizin gelecekte bu konuda dünyada öncülük yapacak fırsatlar olduğunun bilinmesi ve bu konuda uzmanlaşma ve yatırımın artmasının sağlanması da diğer bir hedeftir.

Bu ana başlık altında düzenlenecek etkinlik çerçevesinde; paneller, davetli konuşmacılar ve bildiriler yer almaktadır.

Bildiri Konuları :

• Spor Teknolojileri