Pekel ve Altunsoy’a Büyük Onur…
27 Şubat 2021 | 18:41

Fakültemiz öğretim üyesi ve dekan yardımcımız Prof. Dr. H. Ahmet Pekel ile Öğretim Görevlisi Mustafa Altunsoy rektör hocamız Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımıyla düzenlenen ERASMUS+ projeleriyle Gazi Üniversitesine destek veren 21 öğretim üyesiyle birlikte gerçekleşen ödül törenine katıldılar. Törende çeşitli birimlerde görev yapan ve üniversitemizin uluslararası marka olması yolunda önemli katkıları bulunan öğretim üyelerine teşekkür eden rektörümüz ödül töreninde katılımcılara teşekkür belgesi ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma projesi kapsamında adlarına dikilen belgeyi takdim etti.
Avrupa Birliğinin en büyük ölçekli Erasmus+ projelerinden birisi olan Brüksel merkezli İtalya yürütücülüğünde 2020 yılında başlayan “HAPPY BONES - Physical activity in women in menopause: a collaborative partnership for active lifestyles for the prevention and treatment of osteoporosis” adlı projesine İspanya, Bulgaristan ve Romanya ile birlikte ülkemizi temsilen Gazi Üniversitesi’ni temsil eden dekan yardımcımız Prof. Pekel 24 ay sürecek projede yaşlılarda osteoprozun engellenmesinde fiziksel aktivitenin önemi konusunda çalışacak.
Geçtiğimiz Ekim ayında kabul edilen Portekiz merkezli projede ise Öğretim Görevlisi Mustafa Altunsoy “Virtual Reality Simulator Against Public Speaking Phobia” adlı projede İtalya, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Romanya ile 2021 yılı sonuna kadar eğitim, yayılım ve çeşitli etkinliklerde ülkemizi Gazi Üniversitesi markası ile temsil edecek.
2015 yılından bugüne birçok Avrupa Birliği projesine imza atan Pekel ve Altunsoy 2018 yılında tamamlanan ve Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan’ın yürütmüş olduğu Türkiye merkezli HEAL-EU; 2019 yılında tamamlanan ve yine Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Asiye Uğraş Dikmen’in yürütücülüğündeki HOMECARE-EU projelerndede araştırmacı olarak görev yapmışlardı. Halen iki öğretim üyemiz Teknoloji Fakültesi’nden öğretim üyemiz Prof. Dr. Seyhan Fırat’ın yürütmüş olduğu Avrupa’nın en büyük projeleri arasında yer alan Türkiye merkezli Erasmus+   “Encouraging students to pursue grassroots sports activities outdoor in an Eco-friendly manner (ECOCOM)” projesinde araştırmacı görevleri devam etmektedir.

 

 

 

background image