Üniversitemiz “Oyun Birlikte Hayat Birlikte” Sloganıyla Özel Olimpiyatlara Muhteşem Bir Ev Sahipliği Yaptı
4 Haziran 2020 | 18:33

Üniversitemiz, Türkiye Özel Sporcular Eğitim Derneği (TÖSSED) işbirliğiyle Gazi Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları’na ikinci kez ev sahipliği yaptı. Oyunlara 180 özel ve partner sporcu katıldı.Üniversitemizin ikinci kez ev sahipliği yaptığı oyunların açılış töreninde konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Aydemir, özel çocuklarımızı, ailelerini, TÖSSED görevlilerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan ve bu etkinliğin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, özel çocuklarımızın toplumla ilişkilerini güçlendirmek ve başarılarına daha fazla şahit olabilmek amacıyla bu oyunların önem taşıdığını vurguladı.

 

 

Gazi Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları Direktörü Didem Ünsür ise, Gazi Üniversitesi’nin oyunlara ev sahipliği yapmasından dolayı memnun olduklarını, her geçen gün su damlaları gibi birleşerek özel sporcular için birlikte çalıştıklarını ifade etti.

 

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent İlhan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Temsilciliği ve Üniversitemiz arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde her yıl Mayıs ayında organize etmekten mutluluk duyduğumuz Özel Olimpiyat Oyunlarının yanında en iyi uygulayıcısı olduğumuz “Minik Sporcular Projesinin” de başarı ile yürütüldüğünü ifade ederek emeği geçen tüm akademik kadroya,  özel sporculara, gönüllü öğrencilerimize, bu değerli organizasyonun farkındalığında olan ve imkanları esirgemeyen başta Gazi Üniversitesi Rektörlüğümüz olmak üzere, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ve organizasyonumuzda bizzat yerini alarak bizleri yüreklendiren Üniversitemizin kıymetli hocalarına teşekkür etti.

 

 

Renkli görüntülere sahne olan açılış töreninde, şampiyon özel bir sporcu babası olan Cevdet Kotan’ın samimi teşekkürlerinin ardından üniversitemiz öğrencileri estetik jimnastik, tekvando ve aletli jimnastik gösterileriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Gazi Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları’na ve özel sporculara, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler başta olmak üzere akademisyenler ve antrenörler desteği sağladı.

 

Gösterilerin ardından karma basketbol, atletizm ve masa tenisi branşlarındaki müsabakalarının ardından, özel sporcular ile Gazi Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları’nda 2019’a tekrar buluşmak heyecanı ile sonlandı.

 

 

 

 

 

background image