Vefatının 20. Yıl Dönümünde Alpaslan Türkeş'i Anma Paneli
05 Nisan 2017 11:18

Spor Bilimleri Fakültesi Okçuluk Topluluğu tarafından 4 Nisan 2017, Salı günü Türk Büyüğü Alpaslan TÜRKEŞ’i Anma Paneli düzenlendi. Panelin açılış konuşmalarını Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet GÜNAY, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Okçuluk Topluluğu Akademik Danışmanı Doç.Dr. Mehmet GÜÇLÜ ve Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Murat ÇETİNKAYA yaptı.

Doç. Dr. Mehmet Güçlü, panelin açılış konuşmasında Türkler’de okçuluğun ehemmiyetini anlattı.

TÜRKEŞ’in vefatını 20. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve çok sayıda öğrenci, öğretim elemanı ve vatandaşımızın katıldığı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdurrahman GÜZEL yaptı. Prof. Dr. GÜZEL, merhum TÜRKEŞ’le olan anılarını aktarırken, kendisiyle en son 1996’da Türkmenistan’ın milli gününde Türkmenistan’da görüştüğünü belirterek, cenazesinin kaldırıldığı gün Ankara’da toplanan mahşeri kalabalığın hiçbir lidere nasip olmadığını söyledi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra panelistlere Dekan Prof. Dr. Mehmet GÜNAY tarafından plaket verildi. Plaket alan konuşmacılar ve katkı sahipleri topluca fotoğraf çektirdi.