Fakültemiz 2023-2024 Akademik Yılı Mezunlarını Uğurladı
9 Temmuz 2024 | 08:42

Fakültemizin düzenlediği mezuniyet töreniyle, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını büyük bir gurur ve coşkuyla uğurladı.

Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet programına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Dekanımız Prof. Dr. Serdar Eler, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Temel Çakıroğlu, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Serkan Kurtipek ile Doç. Dr. Ceren Suveren, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Bugün üniversitemizin genç ve dinamik fakültelerinin başında gelen Spor Bilimleri Fakültemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, şöyle devam etti: “Üniversitemiz ve Fakültemiz, mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur sadece Üniversitemiz ve Fakültemize ait değil çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakârlığı gösteren anne-babalar, aile büyükleri ve şu anda eğitimini başarı ile bitiren mezunlarımıza aittir.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, konuşmasının devamında mezunlara hitaben şunları aktardı: “Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Spor hayata tutunmanın bir dalıdır. Beden Eğitimi ve Sporun içindeki en temel duygunun rakiplerine karşı saygı ve sevgi olduğunu, mutlak kazanmak kaygısıyla ile ilişkili olarak sevgisiz, saygısız bir sporun, karşılaşmaların olamayacağını unutmamak gerekir. Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Fakültemizi de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mezuniyetinizle beraber hayatınızda karşılaşacağınız farklılıklara olan hoşgörünüz, başarma azminiz, çalışma isteğiniz sizleri daha ileriye götürecektir. Burada mezuniyet sevincimizi paylaşan değerli konuklarımız ve mezunlarımızın ailelerine tekrar teşekkür ediyor, mezunlarımıza bundan sonraki hayatında sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Açılışta konuşan Dekanımız Prof. Dr. Serdar Eler ise, “Köklü bir üniversiteden vatan, millet ve bayrak sevgisi ile yetişerek mezun olan değerli kardeşlerimizin, spor alanında ülkemize Gazili olmanın ayrıcalığıyla çok değerli hizmetleri, katkıları olacağına inanıyorum, bundan sonraki hayatlarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmaları sonrası GÜDAST Vals gösterisi, GÜHOT Halk oyunları gösterisi, Tübitak projeleri başarı belgelerinin takdimi, jimnastik takımının gösterisi, teşekkür belgelerinin takdimi, dereceye giren öğrencilere belge ve plaket takdimi, flama devir teslimi, GÜDAST dans gösterisi yapıldı.

Mezuniyet töreni programı mezunların keplerini coşkuyla havaya atması ve günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

-1-1-1-1-1-1

background image